De afgelopen jaren hebben wij veel vragen gekregen naar organic coffee. Aangezien onze Triple en Dark al zo goed als organic waren zijn we achter het certificaat aangegaan. Om dit te krijgen moet de hele keten namelijk bio gecertificeerd te zijn, niet alleen de boeren maar ook de transporteur. Dat is ons nu gelukt! Wij hebben zojuist de eerste zending hiervan succesvol in omloop. De komende tijd zullen de twee triple door elkaar lopen daar wij 2 zendingen tegelijkertijd hebben lopen.

Onze koffie groeit sowieso forest shielded, dat betekend dat het tussen andere planten wordt gegroeid zoals guave en bananen planten. Dit levert een biodiverse en dus vruchtbare grond op. Omdat we direct met de boeren samen werken kunnen we ze trainen hoe juist met de planten en bossen om moeten gaan. We leren ze juist om geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken, en dat bossen afbranden voor een nieuwe oogst niet nodig is als de oude grond goed onderhouden is. 

Elke koffie plant moet eerst 3 jaar groeien voordat er geoogst kan worden. Dus er moet zeker wat verzorging ingaan voordat de boer van zijn oogst kan genieten. Hoop dat het zo een beetje duidelijker is!

Zo zijn ze niet alleen goed voor de economie en sociaal gebied, maar letten we ook nog een beetje op moeder natuur.

Wij zijn dus nu Skal Bio gecertificeerd, zie hier ons certificaat: