Groeien

De koffieplanten groeien forest shielded, dat betekent dat de koffie tussen andere planten gegroeid zoals guave en bananenplanten. Deze biodiversiteit houdt de grond vruchtbaar. We werken direct moeten boeren samen en trainen ze om beter met de natuur om te gaan. We leren ze juist om geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken en dat bossen afbranden voor een nieuwe oogst niet nodig is als de oude grond goed onderhouden is. Vind de training hier: https://www.moyeecoffee.com/farmer-training-sessions/


Een koffie plant moet eerst 3 jaar groeien voordat er geoogst kan worden. Dus er moet zeker wat verzorging ingaan voordat de boer van zijn oogst kan genieten. 


Verwerken

Het juist verwerken van de koffie heeft veel invloed om te smaak. De impact op het milieu verschilt per verwerking techniek. Van zon gedroogd tot gewassen koffie, verschilt het watergebruik, energie verbruik en uitstoot van CO2. Om onze uitstoot te verkleinen, hebben wij in een ultra-moderne wet mill geĆÆnvesteerd die het mogelijk maakt op de bessen milieu vriendelijk te werken, zelfs zonder water. Daarbij hebben we de diesel generator omgeruild voor zonnepanelen om onze footprint te verkleinen.


Planten

In koffie landen zoals EthiopiĆ« en Kenia worden bomen gekapt omdat koffie te weinig opbrengt of men geen geld heeft om het bos goed te bewerken. Met onze 1 million tree revolution keren we deze trend om. Met Moyee tree planting, blijven niet alleen meer bomen staan die voor meer CO2 zorgen, boeren krijgen deze bomen om zo te werken aan een living income.


Zo zijn we niet alleen goed voor de economie en sociaal gebied, maar letten we ook nog een beetje op moeder natuur.